Uitnodiging
Aiming Higher

Over het evenement

Datum: Donderdag, 20 Juni, 2024  
Tijd: 15:00 – 17:30 uur  
Locatie: IMC HQ, Infinity Building, Amstelveenseweg 500, Amsterdam 
RSVP: Uiterlijk 31 mei 2024

Onderwijs zet vluchtelingen in hun kracht, inspireert en biedt hoop op een betere toekomst. Voor vluchtelingen die een nieuw leven hebben moeten opbouwen ver van huis, zijn de kansen op toegang tot hoger onderwijs echter vaak beperkt. UNHCR wil dat alle jongeren die moeten vluchten zich kunnen ontwikkelen, en biedt daarom het studiebeurzenprogramma ‘Aiming Higher’ aan. Op het evenement vertellen we u hier meer over. 

Programma
  • Fototentoonstelling van fotograaf Antoine Tardy, die in verschillende landen studenten heeft geportretteerd die een UNHCR-beurs hebben ontvangen.   
  • Welkomstwoord & introductie door UNHCR en IMC Charitable Foundation.  
  • Update vanuit UNHCR en hoe particulieren en organisaties kunnen bijdragen aan oplossingen, door Sandrine Geraldine Flavier, Global Head of Corporate Partnerships (UNHCR). 
  • Keynote speech door Carolien Vos, een van UNHCR’s toegewijde donateurs, over het belang van onderwijs voor jongeren op de vlucht.
  • Discussie over hoger onderwijs voor vluchtelingen en transitie naar de arbeidsmarkt, door Manal Stulgaitis, Teamlead Hoger Onderwijs (UNHCR), fotograaf Antoine Tardy (UNHCR), en een alumnus van het UNHCR Studiebeurzenprogramma. 
  • Borrel & Bites in de Skybar, aangeboden door IMC.
Sprekers

Carolien Vos is de drijvende kracht achter de filantropische activiteiten van de familie Vos. Carolien heeft een achtergrond in het onderwijs en is gepassioneerd over de empowerment van meisjes. Sinds 2020 zijn de familie Vos en hun bedrijf CTP een van de meest genereuze gevers van UNHCR in Europa. Ze hebben een aanzienlijke impact gehad op het leven van de mensen die UNHCR helpt, door toegang te bieden aan duizenden vluchtelingenkinderen in Oeganda en door 70 jonge getalenteerde vluchtelingenstudenten een UNHCR studiebeurs te verlenen zodat zij hun academische dromen kunnen najagen.

Sandrine Flavier is de Global Head of Corporate and Shared Value Partnerships bij UNHCR. Ze leidt de inspanningen om de private sector te betrekken bij het werk van UNHCR en werkt nauw samen met bedrijven en multi-stakeholder platforms voor belangenbehartiging en communicatie met en voor mensen die gedwongen zijn te vluchten. Sandrine heeft de afgelopen 15 jaar bij de VN gewerkt in verschillende functies en heeft eerdere ervaring opgedaan in de particuliere sector.

Manal Stulgaitis is de Teamleider Hoger Onderwijs bij UNHCR. Met meer dan 15 jaar ervaring in vluchtelingenbescherming, heeft zij uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van duurzame oplossingen, stedelijke bescherming, risicobeheer, coördinatie en humanitaire-ontwikkelingsplanning. Momenteel richt zij zich bij UNHCR op het ontwikkelen van benaderingen om hoger onderwijs aan te pakken in fragiele contexten en ontwikkelingssituaties, noodcoördinatie in het hoger onderwijs en het bevorderen van hoger onderwijs als een weg naar oplossingen voor vluchtelingen wereldwijd.

Antoine Tardy is een freelance documentairefotograaf, gespecialiseerd in reportages en portretten voor non-profitorganisaties en de publieke sector. Zijn werk strekt zich uit van lokale projecten tot nationale en internationale opdrachten voor VN-organisaties, NGO’s en stichtingen. Sinds februari 2017 heeft hij het traject van hoger onderwijs gedocumenteerd voor meer dan 300 studenten en alumni in 15 landen over de hele wereld, voor UNHCR.

Routebeschrijving

Het evenement vindt plaats in het hoofdkantoor van IMC (Amstelveenseweg 500, Amsterdam). Met de fiets, metro en tram (Amstelveenseweg) of met de auto kunt u er komen. Bij aankomst bij IMC wordt u verwelkomd bij de receptie op de begane grond.

Over UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie

UNHCR biedt levensreddende hulp en helpt miljoenen vluchtelingen bij het opbouwen van een beter bestaan. We zorgen voor onderdak, voedsel, schoon drinkwater, medische zorg en andere noodzakelijke goederen. Voor mensen die willen terugkeren naar huis regelen we vervoer en hulppakketten en zorgen we voor nieuwe middelen van bestaan.